MULTIMEDIJALNA MUZIČKA RADIONICA

Multimedijalna muzička radionica je specijalizovani, akreditovani seminar za vaspitače, učitelje, nastavnike i profesore Muzičke kulture. Seminar je osmišljen kao kreativna radionica u kojoj će zaposleni u obrazovanju imati priliku da osveže postojeća, ali i da dođu do novih znanja, veština i informacija, i to sa lakoćom primene u svom radu.

[…]

NOVOGODIŠNJA SNEŽNA JELKA

Sa decom je uvek uzbudljivo praviti novogodišnje čestitke i ukrase.

Uz dobru organizaciju vaspitača, učitelja ili roditelja, novogodišnju snežnu jelku može da napravi i dete od 3 godine. Ovakav kreativan vid igre će svakom detetu biti zanimljiviji od sedenja za kompjuterom.

[…]

JESENJI RAM ZA SLIKE

Jedan od plodova jeseni koji su zahvalni za rad sa decom je žir.

Ima ga svuda i lako je dostupan. Ukoliko je u blizini vrtića park ili šumica sa hrastom možete organizovati mini izlet i prikupljanje žira. Zbog svog interesantnog izgleda tradicionalno se koristi u izradi raznih ukrasa, a naročito novogodišnjih i božićnih.

[…]

GROŽĐE OD DUGMIĆA

Predstavljamo vam još jednu jesenju ideju koju ćete i sa većim brojem dece veoma lako sprovesti u delo.

Za decu će ovo biti dobra prilika za igru i zabavu.

[…]

DOCRTAJ DRUGU POLOVINU LISTA

Deca predškolskog uzrasta vole da crtaju i boje.

Veoma zanimljiva igra za njih je docrtavanje i završavanje započetog crteža. Na tržištu se može naći veliki broj raznih bojanki koje su svakako dobar izbor. Postoji, međutim i lepši način za razvoj dečije kreativnosti.

[…]

Raspisan 27. Likovni konkurs “Železnica očima dece”

“Železnice Srbije” raspisale su Likovni konkurs “Železnica očima dece 2010”, koji se tradicionalno održava 27. put zaredom. Dečje likovne radove, trebalo bi dostaviti Muzeju Železnica Srbije do 15. novembra 2010. godine. Žiri konkursa odabraće najbolje radove i nagraditi ih, a najuspešniji likovni radovi biće izloženi u Galeriji Muzeja Železnica Srbije na izložbi, koja će […]