KAKO NAPRAVITI TUŠ U BOJI

Često vam je za razne likovne aktivnosti sa decom potreban tuš.

Ukoliko u tom trenutku, iz raznih razloga, nemate kupovni tuš, možete ga i sami napraviti vrlo jednostavno.

[…]

ZIMSKE PAHULJICE OD PAPIRNIH TRAKA

Imate veliku grupu dece i želite da svako od njih napravi svoj novogodišnji ukras.

Ono što vam je najpotrebnije u ovom trenutku za pravljenje ukrasa su jednostavnost i brza izrada.

Pahuljice od papirnih traka su pravi primer za to. Mogu ih bez problema praviti i deca mlađeg predškolskog uzrasta (3 godine).

[…]

NOVOGODIŠNJA UKRASNA KUGLA ZA JELKU

Ovaj novogodišnji ukras je malo komplikovaniji za izradu, tako da ga mogu praviti deca tek starijeg predškolskog i školskog uzrasta.

Osim kao ukras za novogodišnju jelku, može poslužiti i za dekorisanje školskih učionica i soba u vrtićima.

[…]

NEMATE INSTRUMENTE? NEMA PROBLEMA!

Kako svirati bez instrumenata? Nema instrumenata? Nema problema!

Verovali ili ne, iako je Orfov instrumentarijum osmišljen tako da deca uče da sviraju na najjednostavnijim muzičkim instrumentima sa i bez određene visine tona, u situacijama kada pomenute instrumente nemate, postoji način kako da ipak deca osete čari sviranja. Iako je veliki deo literature namenjen instrumentima sa […]

DEDA MRAZ OD KARTONSKE ROLNE

Nova godina je jedan od najlepših i najuzbudljivijih praznika u detinjstvu svakog deteta, a Deda Mraz svakako najomiljenija ličnost.

U njegovu čast ispevano je na stotine pesama, a čarobne priče vezane za ovog simpatičnog deku i njegove pomoćnike se sa oduševljenjem slušaju i prepričavaju.

[…]

PREKO HILJADU POSETA U JEDNOM DANU

Poštovani!

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je sajt Vreme igre, dana 08.12.2010., prvi put imao preko hiljadu poseta (tačnije 1015) u jednom danu, sa tendencijom daljeg rasta.

Za 17 meseci postojanja sajta objavljene su 104 kreativne ideje, a počele su da se formiraju i druge korisne rubrike: aktuelnosti, zlatni saveti, muzički […]

NOVOGODIŠNJI UKRASI – ŠARENI LANAC OD PAPIRNIH TRAKA

Evo jednog predloga za novogodišnji ukras, koji su mnogi od nas u detinjstvu sa uživanjem pravili, a koji je možda malo i zaboravljen.

Ovaj lanac za jelku mogu sa lakoćom izrađivati i deca mlađeg predškolskog uzrasta.

[…]

DETE I RITAM

Način na koji nam se muzika obraća jasan je svakom ko vidi reakciju bebe na muziku koju voli.

Dvogodišnjak će uz muziku veselo igrati a trogodišnja devojčica već sanja o tome da će, kad poraste, postati balerina. Muzika je sastavni deo naših života, dok je ritam taj koji nas pokreće. Od najmlađeg perioda, deca […]

ZANIMLJIVA PAHULJA

Igre papirom za decu predstavljaju veliku radost.

Naročito im je zanimljivo pravljenje raznih oblika savijanjem i seckanjem papira. Pošto je zima na pragu, najaktuelnija je izrada pahulja.

[…]