LAKOMI MEČIĆI

Iz knjige “Lutka iz đačkog kutka” Lucije Tasić

Nagrada za najbolji scenario na Regionalnoj smotri lutkarstva osnovnih škola (FLUOŠ 2009. godine u Divcima – Valjevo) u organizaciji Udruženja vojvođanskih učitelja.

(Po motivima mađarske narodne priče)

[…]

ČIPKASTA PAHULJICA

Ako vam nedostaje slobodnog vremena, a ipak biste želeli da sa svojim detetom provedete kvalitetne i kreativne trenutke pune radosti i zadovoljstva, imamo ideju za vas.

Na zanimljiv i krajnje jednostavan način iskoristite čipkasti papirni podmetač za torte.

[…]

JEDNA BUNDEVA I DVA MIŠA

Priča iz radionice „Mir, mir, mir, niko nije kriv“

Jednoga dana, Sivko, veoma simpatičan kućni mišić, šetajući baštom, otkrio je malenu, zelenu bundevicu.

„Kako lepa bundevica. Mogao bih da o njoj vodim računa. Ukoliko je budem redovno zalivao, hranio i okopavao, bundeva će brzo napredovati i rasti. Jesenas, na izložbi bundeva, mogao bih dobiti […]

3D JESEN U ŠUMI

Kratke jesenje dane iskoristite za šetnje prirodom sa decom.

Motivišite decu da sakupe što više opalog lišća. U tu svrhu možete organizovati razne zanimljive igre: takmičenje ko će pre sakupiti što više listova; sakupiti veće ili manje listove; sakupiti listove istog oblika ili boje; sakupiti što više listova različitog oblika ili boje; upoređivati oblik […]

JEDNOSTAVNE IGRE – MAKSIMUM UČENJA!

Deca uzrasta od 5 do 8 godina, pa i ona starija, izuzetno uživaju u klasičnim muzičkim igrama poput muzičkih stolica, ledenog čike ili statue.

To su igre u kojima se prvenstveno deca zabavljaju i smeju, ali i vežbaju svoje uho. Šta je, zapravo, važno u ovim aktivnostima?

[…]

BUNDEVA OD PAPIRNIH TRAKA

Bundeva predstavlja jedan od simbola jeseni koji se veoma često obrađuje kao tema u školama i vrtićima.

Nakon razgovora i upoznavanja dece sa ovim povrćem, nastavak aktivnosti može biti pravljenje bundeve od papirnih traka.

[…]

IGRA NAMENJENA PODSTICANJU RAZVOJA RITMA – 1, 2, 3, 4

Od kada se rode, deca imaju potrebu za igrom.

Od trenutka kada je beba u stanju da u svojoj ručici drži predmet, ona počinje da njime proizvodi zvuke – da ga udara, da ga baca na pod i da njime zvecka. Oni to rade ne bi li naučili ponešto o sposobnostima sopstvenog tela, okruženja, […]

POVRĆE OD NOVINA

Pozna jesen je doba kada se u domaćinstvima sprema zimnica.

Bašte i pijace su prepune raznog voća i povrća. O ovoj temi ćete sigurno razgovarati sa decom, bilo da ste roditelj ili vaspitač. Predlažemo da aktivnost obogatite likovnim stvaralaštvom.

[…]