AUTOR

Svetlana Bulajić

 

Ja sam Svetlana Bulajić, vaspitač i profesor razredne nastave. Radim kao vaspitač u PU “Radosno detinjstvo” u Novom Sadu.

Na ovom blogu ću pisati o raznim aktivnostima iz oblasti vaspitanja i obrazovanja dece predškolskog i školskog uzrasta.

Osnovni cilj mi je da svojim idejama pomognem vaspitačima i učiteljima u svakodnevnom radu sa decom. S obzirom da se u našim vrtićima i školama ne raspolaže  sa dovoljno sredstava za rad, ideje su veoma jednostavne, prilagođene deci predškolskog i školskog uzrasta i zahtevaju minimalna materijalna ulaganja.

Nadam se da će vam se ideje svideti i biti od koristi.

 

 

 

 

SARADNICI:


 

Ja sam Svetlana Bojinović, profesor razredne nastave. Zaposlena sam u produženom boravku u OŠ”Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu.

Uživam u radu sa decom, posebno u pripremanju predstava za koje sama pišem tekstove. Najviše me raduje kada vidim da i deca uživaju.

Do sada smo moje divne koleginice i ja  osmisle razne aktivnosti i radionice koje su

naišle na oduševljenje dece. Neke od njih ćemo predstavili na ovom sajtu.

 

 


 

Lucija Tasić, profesor razredne nastave. Radi u OŠ ”Dragoljub Ilić” u mestu Dračić koje je desetak kilometara udaljeno od Valjeva.

Dobitnik je više nagrada na reginalnim smotrama lutkarstva osnovnih škola. Nagrade su bile za: najbolji lutkarski scenario za predstavu ”Lakomi mečići,” za iskazano lutkarsko umeće u istoj predstavi, za jasno izraženu vaspitnu poruku predstave ”Tri praseta”, za uspešno urađenu scenografiju i korišćenje scenskog prostora u predstavi ”Decembar u Sremu”.

Autor je dve knjige za decu: ”Lutka iz đačkog kutka” (2009.) i ”Ispod neba deci treba” (2011.). Autor je i brojnih stručnih radova objavljenih u pedagoškom listu ”Obrazovna tehnologija,” kao i velikog broja stručnih članaka objavljenih u ”Prosvetnom pregledu” na strani Pedagoška praksa.

Takođe je autor i akreditovanog programa stručnog usavršavanja za učitelje i stručne saradnike pod nazivom ”Integracija, korelacija, zanimacija-integrativna nastava.”

Svoje dugogodišnje iskustvo podelila je sa učiteljima na personalnom sajtu www.kreativniucitelj.co.cc

Član je Vukove zadužbine (ogranak Valjevo) i predsednik organizacije Prijatelji dece Valjevo.

 

 

Моје име је Марија Миловановић.

Професор сам разредне наставе у ОШ „Стефан Немања“ у Нишу.

Уживам у креативном раду са децом и поносна сам на дете које у мени чучи.

 

 

 

 

 

Ja sam Marijana Milošević Simić, diplomirani muzički pedagog i mama dve devojčice koje prete da će uskoro postati devojke. Muzičkom pedagogijom se bavim od druge godine srednje škole kada sam održala prvi čas klavira i shvatila koliko je lepo, zabavno ali i obavezujuće biti uvek spreman u tako važnoj ulozi.

Svoje dugogodišnje medijsko iskustvo, povezala sam sa pedagoškim i tako sam sa koleginicom i prijateljicom Silvanom Grujić osmislila seminar MULTIMEDIJALNA MUZIČKA RADIONICA. Na stotine vaspitača, učitelja, nastavnika i profesora bilo je oduševljeno predstavljanjem muzičke kulture na jedan nov, zanimljiv i praktičan način. Mnogi od njih čitaju tekstove koje pišem za sajt Vreme igre u odeljku Muzički kutak.

Teme koje su ovde obrađene najčešće su nastale kao proizvod razgovora sa roditeljima i vaspitačima koji su, tragajući za informacijom, tražili pomoć od mene. Nadam se da su moji tekstovi uspeli da im pomognu.

 

 

Ja sam Snežana Radović Honda, diplomirani inžinjer elektrotehnike. Živim u Japanu već više od 20 godina. Suprug mi je Japanac i imamo troje odrasle dece.

Radim kao profesor engleskog jezika deci školskog i predškolskog uzrasta.

Origami sam zavolela gledajući decu kako se trude da od jednog četvrtastog papirića naprave razne figure. Od jednostavnih oblika do komplikovanih geometrijskih figura, sve je moguće napraviti. Vrlo lep i koristan način da se ispuni slobodno vreme, i za decu i za odrasle.