UTICAJ MUZIKE NA DECU

Naučno јe dokazano da muzika utiče na obrasce u mozgu, što ima uticaјa na način na koјi se kolo povezanih neurona razviјa u prvih nekoliko godina života.

Zato јe od ključnog značaјa kakvoј muzici smo izloženi u naјraniјem životnom dobu! Za razliku od odraslih osoba, deca u naјraniјem životnom dobu nisu sposobna sama da […]

LIJA I ŽDRAL

(Po motivima ruske narodne priče)

Likovi: Ptica (pripovedač), Lija i Ždral

(Na paravanu travica, šumsko cveće. Na horizontalnom dekoru iza paravana šumsko drveće, oblaci, sunce. Na drveću ptičice, veverica… Prvu scenu najavljuje vesela muzika. Lija, Ždral i Ptica su ginjol lutke.)

[…]

DEDA MRAZOVO DVORIŠTE

Deca vrlo rado koriste plastelin.

Stvaranje životinja, ljudskih figura i raznih drugih oblika u tri dimenzije za njih ima poseban značaj. Pored osećanja radosti dok u njihovim rukama plastelin oživljava, ove aktivnosti takođe doprinose razvoju fine motorike ruku (razvijenost mišića šake).

Možete li onda da zamislite šta se dešava kada deca još učestvuju i […]

CVET OD KARTONSKE ROLNE

Recikliranjem rolni toalet papira može se napraviti cveće.

Postupak je veoma jednostavan, a deca uživaju u radu.

[…]

SRCE I SRCE SA KRILIMA

Origami tehnika

Autor ovog zanimljivog članka je Snežana Radović Honda, koja živi u Japanu i profesor je engleskog jezika deci preškolskog uzrasta. Tokom dugogodišnjeg rada sa decom, posebno je zavolela tehniku origamija, tako da joj je postao hobi.

[…]

MUZIKOTERAPIJA KOD DECE

Poznaјemo li moć muzike?

Mr Sara Marјanović, piјanistkinja, profesor klavira i čelna osoba španske firme „Sara Music Art, S.L.” sa Predstavništvom u Srbiјi, iznosi nam svoјa zapažanja i iskustva u domenu primene muzike u terapeutske svrhe.

[…]

MULTIMEDIJALNI PROJEKAT „TRAGOVIMA ZVUKA“

Autor, voditelj i pijanista: Mr Sara Marjanović

Multimedijalni projekat „Tragovima zvuka“, Mr Sare Marjanović, pijanistkinje sa međunarodnom reputacijom, sastoji se iz: knjige-diska, multimedijalnih koncerata, umetničkih video-spotova i TV serije od 12 epizoda. Ovaj projekat obuhvata mnogobrojne aspekte, kao što su: vaspitno-obrazovni, kulturno-umetnički, socijalni, pa čak i terapeutski.

[…]

KONKURSI ZA DECU – FEBRUAR 2012.

Februar ove godine nikako neće biti dosadan deci jer je prepun konkursa.

Ukoliko želite, prijavite se. Mi vam predstavljamo neke od njih.

[…]

ŽIVOTINJE OD KARTONSKIH TANJIRA

Predstavljamo vam zanimljivu i veoma jednostavnu ideju pogodnu za rad sa mališanima svih uzrasta– životinje od kartonskih tanjira i papira u boji.

Zbog jednostavnosti se može realizovati sa većim brojem dece.

Ovu ideju je osmislila i sa svojim đacima realizovala učiteljica Svetlana Bojinović iz OŠ “Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu.

[…]

3D ČESTITKA ZA DAN ZALJUBLJENIH

Dan zaljubljenih je odlična prilika da sa decom napravite lepu čestitku.

Kao i obično biće vam potrebna grupa dece, nešto materijala, malo vremena i dobra volja.

[…]