KUTIJA ZA ODLAGANJE BOJICA

Nalazite dečije bojice svuda po kući? Vreme je da tom problemu stanete na put!

Zajedno sa svojim detetom ćete uživajući napraviti kutiju za odlaganje bojica. Pošto je učestvovalo u izradi, dete će rado i prikupljati svoje bojice. Time ćete bez velikog napora doprineti razvoju radnih navika.

[…]

PČELA NA CVETU

Starije grupe dece (5-7 godina) često sa kolektivnim likovnim radovima učestvuju na raznim manifestacijama ili likovnim konkursima.

Takvi radovi su pravi izazov za organizaciju, jer je potrebno uskladiti veći broj dece, a da to bude skladno i estetski dopadljivo. U članku ŽIVOT U MORU je napomenut značaj timskog rada dece.

[…]

STONI RASPORED ČASOVA

Evo jedne zanimljive ideje za rad sa decom na početku nove školske godine.

Pravljenje rasporeda časova je već opisano u članku RASPORED ČASOVA U OBLIKU KUĆICE. Ovom prilikom vam predstavljamo znatno jednostavniju, ali vrlo praktičnu varijantu.

[…]

LIKOVNI KONKURS – DEČJI KULTURNI CENTAR

GALERIJA DEČJEG KULTURNOG CENTRA BEOGRAD raspisuje konkurs za period septembar 2010 – septembar 2011.

Pravo učešća na konkursu u okviru Dečje likovne galerije imaju sve osnovne škole, školske likovne sekcije, predškolske ustanove, likovni ateljei, kao i pojedinci uzrasta od 5 do 18 godina sa radovima iz oblasti likovne i primenjene umetnosti. Izbor tehnike je slobodan.

[…]

KASICA OD KARTONSKOG VALJKA

Sada je pravo vreme da kod dece razvijate dobre navike.

Jedna od njih je svakako štednja.

Evo načina kako da na jednostavan način napravite lap, ali i koristan ukras za dečiju sobu – kasicu od kartonskog valjka.

[…]