GROŽĐE OD GLINAMOLA

Grožđe kao jedan od simbola jeseni je neizostavna tema u svakom vrtiću. Grožđe

Ono je veoma jednostavno za prikazivanje u dečijim likovnim radovima, čak i kada je u pitanju mlađi predškolski uzrast. Grožđe se može predstaviti na razne načine, najrazličitijim materijalima i raznim likovnim tehnikama.

U ovom slučaju, za izradu grožđa korišćen je sledeći materijal:

  • glinamol
  • hamer
  • tempere
  • kolaž papir
  • lepak

U trgovinama se vrlo često ne može pronaći hamer u željenoj boji. Ništa za to. Mešanjem tempera dobićete najrazličitije nijanse boja. Kada ste to postigli, dovoljno je samo umočiti sunđer u boju, premazati hamer i sačekati da se osuši.

Materijal za rad Obojen hamer

Nakon dobijanja pozadine, od glinamola formirati loptice (grozdove). Sunđerom naneti lepak na hamer i ređati grozdove. Bilo bi poželjno da ih deca vrlo malo pritisnu, kako bi se lakše zalepili na hamer.

Grozdovi od glinamola Lepljenje grozdova

Kada su grozdovi zalepljeni i osušeni, od kolaž papira izraditi peteljku i list i zalepiti ih na odgovarajuće mesto. Peteljka se pravi tako što se papir jednostavno uvrne, a list tako što se kolaž izgužva, a zatim raširi.

Zalepljeni grozdovi Peteljka i list

Savet:

Kada se u radu sa decom koristi glinamol, poželjno ga je oblikovati pre nego što počne da se suši. Kada dođe do sušenja, glinamol se mrvi i tada ga je teško koristiti.

Autor članka: Svetlana Bulajić

7 komentara za GROŽĐE OD GLINAMOLA

Ostavite komentar

 

 

 

Možete da koristite sledeće HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>