KAKO NAPRAVITI STALAK ZA NOVOGODIŠNJU JELKU

Novogodišnji  i Božićni praznici su pred nama. 

Konačno je došlo vreme ukrašavanja jelke. Imate divnu, veliku veštačku jelku sa lošim plastičnim postoljem, koje se, na žalost, polomilo, baš kao što je slučaj u mom domu? Kasno vam je da naručujete preko interneta, a ne može se lako naći ni u prodavnicama. Ako kojim slučajem i nađete u prodaji, problem je što košta skoro kao nova jelka. Ne očajavajte. Postoji odlično rešenje za ovaj problem.

Vrlo brzo i lako možete napraviti improvizovano postolje od materijala koji imate u kući.

Materijal za rad:

  • plastična flaša od 5 ili 6 litara
  • pesak

Plastičnu flašu od 5 ili 6 litara napunite peskom. Dajte detetu što više materijala za dekorisanje flaše (samolepljivi kolaž papir, novogodišnje girlande, šljokice…)

Ubacite jelku u flašu i ukoliko ima slobodnog prostora kod otvora dodajte papir ili tkaninu da biste fiksirali položaj. Pesak će postolju dati potrebnu težinu i stabilnost.

Ako niste u mogućnosti da nabavite pesak, mogu poslužiti ekseri, šrafovi, kamenčići i sve što može proći kroz otvor flaše, a ima odgovarajuću težinu.

Autor članka: Svetlana Bulajić

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>