KUTIJA – AUTIĆ

Ukoliko u vrtiću ili kući imate drvenu kutiju, od nje možete uz malo truda i mašte napraviti zanimljiv i koristan predmet.

Osim što će privlačiti pažnju svojim izgledom, biće i pogodna za odlaganje raznih sitnica.

Ovaj projekat je još jedna prilika da dete shvati značaj recikliranja korišćenih stvari.

Za realizaciju ove ideje biće vam potrebna mala pomoć odraslih.

Materijal za rad:

  • stara drvena kutija
  • 4 stara CD-a
  • dekor guma crne boje (2 x A4 format)
  • tanjirić i čaša za obeležavanje manjeg i većeg kruga
  • lepak
  • makaze

Zamoliti odraslu osobu da pričvrsti točkiće za nameštaj na donji deo kutije. Tako će kutija biti pokretna i detetu zanimljivija. Točkići se mogu kupiti u prodavnicama okova, na pijaci, a ima ih i u bolje opremljenim kineskim radnjama.

Na dekor gumi olovkom oko tanjirića obeležiti četiri jednaka kruga koji su većih dimenzija od CD-a, a zatim iseći po liniji. Obeležiti unutrašnje krugove, kao na slici i iseći ih. Tako ćete dobiti četiri slova O. Dekor guma se izuzetno lako seče makazama za papir.

Naneti lepak uz unutrašnju ivicu isečenog kruga, a zatim zalepiti CD. Kada okrenete drugu stranu, videćete da ste napravili točak koji u sredini ima felnu.

Zalepite točkove od CD-a i dekor gume na drvenu kutiju tako da zaklonite točkiće. Preostaje još da na poklopac stavite jastuče za sedenje kako bi kutija dobila još jednu funkciju i poslužila kao tabure.

Autor članka: Svetlana Bulajić

2 comments to KUTIJA – AUTIĆ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>