MAMIN KUVAR

Ideja koju danas predstavljamo malo kasni s razlogom. Naime, moji drugari starije uzrasne grupe (5 godina) pripremali su ovih dana veliko iznenađenje za svoje mame. Ovo je čuvano kao najveća tajna sve do danas, kada su pokloni konačno uručeni.
Sada ću sa uživanjem ideju podeliti sa vama.
Materijal za rad:
ukoričena sveska A5 formata
papir u boji
hamer
aluminijumska folija
lepak za papir
makaze
štampač
Papirom u boji prekrili smo korice sveski i na prednjoj strani zalepili natpis “Mamin kuvar”.
Deca su ukrašavala hamer (20×6 cm) cepanim i seckanim papirom u boji. Presavijanjem smo dobili 3D oblik (lonac) i zalepili ga na kuvar.
3d oblik lonaclonac
Usledilo je pravljenje poklopca. Deca su na hameru opcrtala šablon polukruga i isekla ga, a zatim umotala u aluminijumsku foliju. Na vrh poklopca je išla loptica od gužvanog papira.
Ručke su napravljene od uvrtane folije.
kuvari
Najlepše, najvažnije i najvrednije iznenađenje je ono što se nalazi unutra, a to je posveta ispisana rukom deteta i autentični dečiji recept.
Korisni saveti:
Recept sigurno nećete tako lako dobiti od deteta. Zato morate biti pažljivi. Ako ne želi da ga podeli sa vama, nikako ne insistirajte. Pustite da se poigra, pa pokušajte ponovo. Naoružajte se strpljenjem i mnoštvom pitanja. Evo nekih pitanja koja sam ja koristila:
Da li nekada kuvaš sa svojom mamom? Ili bakom? Da li si nekada gledao kako ona kuva? Šta ste tada kuvali? Kako? Šta se prvo radi? Šta se sipa? Gde se sipa? Kada sve to sipaš, šta onda radiš sa tim? Ako se peče, u čemu se peče? Šta radiš kada se ispeče? Kada se jede? Čime se jede?
Prvi recept u svesci je dečiji, a sledeće stranice su rezervisane za mamine recepte.
mojoj mamirecept
Srećan 8. mart žele vam drugari iz vrtića “Palčica” u Novom Sadu sa Janjom i Cecom.
Autor članka: Svetlana Bulajić

2 comments to MAMIN KUVAR

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>