SRCE I SRCE SA KRILIMA

Origami tehnika 

Autor ovog zanimljivog  članka je Snežana Radović Honda, koja živi u Japanu i profesor je engleskog jezika deci preškolskog uzrasta. Tokom dugogodišnjeg rada sa decom, posebno je zavolela tehniku origamija, tako da joj je postao hobi.

Potrebni su nam papirići kvadratnog oblika, raznih boja i veličina.

Papirić presaviti po dijagonali.

Dobijeni trougao presaviti na pola i vratiti u početni položaj. Prema dobijenoj (isprekidanoj) liniji presaviti krajeve prema gore.

Dobijen je oblik kao na slici. Okrenuti ga na poleđinu.

Gornji sloj papira presaviti na pola. Dobijeni trougao ponovo presaviti na pola, tako da se ne vidi.

Levu i desnu stranu presaviti kao na slici.

Oštre ivice oblikovati, da se dobije oblik srca.

Za srce sa krilima korišćen je četvrtasti papir koji je u boji sa jedne strane, a beo sa druge strane. Origami papir je obično takav.

Papir presaviti na pola pa vratiti u početni položaj.

Presaviti donju stranu prema dobijenoj liniji. Presaviti jos jednom i okrenuti na poleđinu.

Dobijeni pravougaonik presaviti na pola pa vratiti u početni položaj. Prema dobijenoj isprekidanoj liniji presaviti levu i desnu stranu na gore, da biste dobili trougao kao na slici.

Trougao okrenuti na poleđinu. Belu površinu presaviti na dole po isprekidanoj liniji tako da dodiruje roza. Dobili smo krila. Još treba oblikovati srce.

Dva roza pravougaonika treba raširiti i oblikovati kao na fotografiji 8. Napraviti gornje trouglove i ublažiti oštre ivice kao na fotografiji 9.

2 comments to SRCE I SRCE SA KRILIMA

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>