TAKMIČARSKA IGRA PLASTIČNIM ČEPOVIMA

Inspirisani igrom PAMETNO UKRAŠAVANJE NOVOGODIŠNJE JELKE vaspitačice Jovane Zoranović iz vrtića “Palčica” u Novom Sadu, smislili smo još zabave za decu.

Za novu igru potrebno je što više raznobojnih plastičnih čepova sa sokova koji se sastoje iz dva dela: gornji je poklopac koji se navrće na donji, zalepljen na ambalažu. Oba dela su iste boje.

OPIS IGRE:

Decu podeliti u dve protivničke ekipe. Svaka ekipa ima svoj poligon koji je identičan sa poligonom suprotne ekipe.

Po jedno dete iz svake grupe staje na obeleženo mesto (1). Iz kutije (2) uzima plastični poklopac (gornji deo čepa). Hodanjem (u čarapama) unazad po vijači (3) stiže do stola na kome je kutija sa donjim delovima plastičnog čepa (4). Pronalazi odgovarajuću boju i zavrtanjem spaja delove čepa. Kada je čep čvrsto zavrnut visoko diže ruku i govori: «Gotov!»

Poen dobija ekipa čiji je član bio brži.

Kraj igre je kada svi učesnici prođu ceo poligon.

Pobedu nosi ekipa sa više poena.

Umesto hodanja po vijači, može se smisliti drugi zadatak ili dodati još neki.

Ova igra se može igrati napolju i unutra. Korisna je jer razvija finu motoriku (zavrtanje čepova) i jača mišiće stopala (hodanje po vijači). Dobra je za ravnotežu, razvija takmičarski duh i osećaj pripadnosti grupi.

Deca je obožavaju.

Autor članka: Svetlana Bulajić

 

3 comments to TAKMIČARSKA IGRA PLASTIČNIM ČEPOVIMA

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>