USKRS NA FARMI

Akciona priča iz knjige MOĆ MAŠTE, MOĆ POKRETA 

Napravite slike za priču koja sledi i animirajte decu da na osnovu slika zaključe koja reč nedostaje. Prvo pokretima i pantomimom, a zatim i verbalno treba da tu reč identifikuju. Napravite pauzu kada podignete sliku. Zatim dodajte i ključnu reč.


Priča


Jednog uskršnjeg jutra dečak Luka slika (deca kažu To sam ja ) je odlučio da iznenadi i obraduje sve životinje na farmi. Luka slika (deca kažu To sam ja) je voleo životinje i redovno se o njima brinuo. Ovo jutro je bilo praznično i životinje su zaslužile posebnu nagradu.

Zeki Simi slika (deca rukama opisuju zečije uši) dao je njegovu omiljenu poslasticu slika zelenu salatu. Ona je puna vitamina i veoma zdrava.

Kravi Šarulji slika (deca kažu Muuuu!) dao je sočnu, slika crvenu jabuku.

Konju Zlatku (deca izgovaraju Njihaaa!) slika dao je mladu, tek sazrelu, narandžastu slika šargarepu.

Luka (deca kažu To sam ja) slika je želeo da pokloni i slika Koki Pirgi (deca kokodaču i mašu krilima) uskršnju poslasticu.

Ali, gde je Koka Pirga? (deca sležu ramenima, gledaju levo-desno)

Nije bila u slika štali. Nije bila ni u slika kokošinjcu. Napokon, dečak Luka (deca kažu To sam ja ) slika je pronašao je ) slika koku Pirgu. (deca kokodaču i mašu krilima) Zamislite gde? Ispod slika velikog drveta jabuke. (deca oponašaju njihanje grana)

Dečak Luka (deca kažu To sam ja) slika dao je slika Koki Pirgi (deca kokodaču i mašu krilima) punu šaku semena slika kukuruza.

Luka (deca kažu To sam ja ) slika je ugledao kako se nešto mrda pod krilima slika koke Pirge (deca kokodaču i mašu krilima).

„Dao sam svim svojim životinjama uskršnji poklon“, rekao je smejući se Luka (deca kažu To sam ja ) slika, „ali slika Koka Pirga (deca kokodaču i mašu krilima) je meni priredila uskršnje iznenađenje i dala najlepši uskršnji poklon. Pogodite šta? Pet malih, žutih slika pilića.”(deca izgovaraju pi, pi, pi)

(Iz knjige “Moć mašte, moć pokreta”)

Autor teksta je Dušica Bojović

1 comment to USKRS NA FARMI

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>