ŽIVOT U MORU

More i život u moru su za decu i one koji uživaju u radu sa njima neiscrpan izvor ideja.

I ovog puta vam predstavljamo vrlo interesantnu ideju. Pogodna je za grupni rad i stvaranje zajedničkog umetničkog dela.

Materijal za rad:

  • hamer što većih dimenzija (90×70 cm)
  • tempere (više nijansi plave i bela)
  • drvene bojice, flomasteri, voštane boje, tj. sve što imate pri ruci
  • lepak za papir
  • makaze
  • pesak

Na nekoliko mesta na hameru iscediti pripremljene tempere, a deci dati zadatak da ih prstima, u različitim pravcima, razmažu.

Kada se sve lepo osuši, naneti lepak na donji deo papira i odmah preko posuti pesak. Sačekati nekoliko minuta da se pesak dobro zalepi na papir, a zatim istresti višak. Da ne bi bilo peska svuda po sobi, ispod hamera staviti tatine stare novine.

Sledeći korak je crtanje i isecanje stanovnika morskih dubina. Svako dete ima mogućnost da svoj rad zalepi na željeno mesto i time doprinese stvaranju zajedničkog umetničkog dela.

Ovakvim načinom rada kod deteta se osim kreativnosti i ovladavanja prostorom razvija i ono najvažnije – individualnost, ali i pozitivne emocije jer pripada grupi kao ravnopravan član.

Pored morskog dna, na sličan način možete kreirati i prikaz života u pustinji.

Autor članka: Svetlana Bulajić

3 comments to ŽIVOT U MORU

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>