ČESTITKA SA ČIPKASTIM MOTIVOM

Čestitke za decu predstavljaju veliku radost, a naročito ako ih sama kreiraju. TRI MODELA CESTITKE

Ovu interesantnu čestitku sa čipkastim motivom mogu napraviti čak i deca mlađeg predškolskog uzrasta. Uz malo mašte mogu se dobiti razne varijante.

Od materijala za rad biće potrebno samo nekoliko sitnica:

  • čipkasti papir za torte
  • hamer u boji po želji
  • bela tempera
  • četkica

Prvi korak u izradi čestitke je savijanje hamera na tri jednaka dela, kao na slici. U ovom slučaju dimenzije hamera su 30×15 cm.

MATERIJAL ZA RAD SAVIJANJE HAMERA

Krajnje delove hamera previti jedan preko drugog. Zatim preko gornjeg dela na proizvoljno mesto postaviti čipkasti papir za torte i pričvrstiti ga lepljivom trakom za podlogu da se ne bi pomerao.

SAVIJENA CESTITKA ODREDJIVANJE MESTA CIPKE

Nakon toga četkicom pažljivo naneti belu temperu preko čipke, tako da sve rupice budu popunjene. Najbolje bi bilo da se boja nanosi laganim tapkanjem kako se papir ne bi pocepao. Pre nego što se pristupi bojenju, bilo bi dobro da se ispod gornjeg dela čestitke podvuče karton kako se boja ne bi prenela na ostale delove čestitke. Kada je postupak završen, čipka se polako skida sa hamera.

PREMAZIVANJE TEMPEROM NAKON SKIDANJA CIPKE

Čim se boja osuši, makazama odseći suvišne delove. Sada je čestitka gotova. Ostalo je da se u nju unese odgovarajući tekst i može se uručiti dragoj osobi.

SECENJE KRAJEVA GOTOVA CESTITKA

Autor članka: Svetlana Bulajić

4 comments to ČESTITKA SA ČIPKASTIM MOTIVOM

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>