KASICA OD POSUDE ZA PLASTELIN

Do sada smo u više članaka predlagali kako da sami sa decom napravite domaći plastelin, testo za oblikovanje, domaće tempere i drugi materijal za rad. 

Međutim, ako ste kupili Play-doh koji je kod nas veoma popularan, ali ne i jeftin, nema veze. Posmatrajte svoje dete dok uživa oblikujući ovaj fantastičan material. Kada mu prođe rok trajanja, osuši se i postane krt, doći će red na naš novi predlog. Potrebno je samo da sačuvate posudicu u kojoj je plastelin bio upakovan.

Makazama isecite prorez, nalik onima na kasicama, na poklopcu koji je mekan i izuzetno lako se seče. Da biste što lakše probušili poklopac, koristite šiljate i uske makaze.

Sada aktivnost vaših mališana može da počne. Pripremite novčiće ili dugmiće za ubacivanje u posudicu – kasicu.

U ovom slučaju su korišćeni matematički žetoni koji se mogu naći u svim bolje opremljenim knjižarama.

Zadatak je da dete žetone ubacuje u kasicu sa poklopcem odgovarajuće boje. Na taj način se, osim razvoja fine motorike šake, kod dece razvija opažanje, koncentracija, logika i utvrđuje poznavanje boja. U članku SUNCOKRETI je pomenut značaj spretnosti ruke za razvoj govora.

Autor članka: Svetlana Bulajić

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>