ЛИКОВНИ КОНКУРС 2011 – ДЕЧЈИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР

Град Београд, Одбор међународног сусрета деце Европе «Радост Европе» и Дечји културни центар Београд расписују XIII Међународни ликовни конкурс «Радост deciji crtez drvetaЕвропе»

Одбор Манифестације је одлучио да ове године тема 42. Сусрета деце Европе буде „Кад би дрвеће ходало”, у складу са резолуцијом Генералне скупштине УН која је 2011. годину прогласила интернационалном годином шума.

Тема ликовног конкурса представља само идејни оквир за ликовни израз и потребно ју је схватити у најширем могућем смислу. Посебно, што је дрво једна од најинспиративнијих тема у дугој историји људске цивилизације. Дрво је у традицијама готово свих народа и култура  доживљавано као симбол живота, смрти, мудрости, спознаје и моћи.

У сваком дрвету скривен је читав један свет и богато симболично значење.

Рок за приспеће радова је 15. јули 2011.године.

Радове слати на адресу:

Дечји културни центар Београд

Таковска 8,

11 000 Београд, Србија

Награде

Организатор ће уз помоћ жирија одабрати радове за излагање, а од изложених радова одабраће најбоље и доделити награде у појединачној и групној конкуренцији, у четири старосне категорије:

1.      5 и 6 година

2.      од 7 од 10 година

3.      од 11 до 14 година

4.      од 15 до 18 година

Поред награда (златне, сребрне и бронзане медаље «Радост Европе»). Жири ће доделити и већи број похвала.

Добитници златних медаља «Радост Европе» у појединачној конкуренцији биће гости Београда и Међународног сусрета деце Европе «Радост Европе» у периоду од 1. до 5. октобра 2011. године о трошку организатора, а награде ће им бити свечано уручене на отварању изложбе, која ће се одржати 1. октобра. Трошкови пута до и од Београда падају на терет награђених. Пропозиције конкурса можете да преузмете овде.

Додатне информације:

Лидија Сеничар, уредник ликовног конкурса

Дечји културни центар Београд

Таковска8, Београд

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>