POKLON – KUTIJA SA SRCEM

Prilikom rada sa decom, često je zgodno iskoristiti ambalažu već iskorišćenih proizvoda. 

Ovo je bitno  zbog razvoja svesti deteta da sve stvari mogu ponovo da se upotrebe. Druga strana cele priče je niska cena izrade ovakvog poklona i dokazivanje da ne mora sve što vredi da bude skupo.  Deca, naravno obožavaju da sama naprave ukras za mamu ili baku. Ovom prilikom vam predstavljamo poklon – kutiju sa srcem.

Materijal za rad:

 • prazna kutija kreme za ruke (boja i veličina nisu bitne)
 • glinamol
 • tempera crvene boje
 • četkica
 • lepak

Uzmite komad glinamola i istanjite ga do debljine od 0.5 cm.

Zadnjim, odnosno oštrim delom četkice iscrtajte srce u glinamolu. Odstranite višak materijala.

Pažljivo uzmite srce od glinamola i stavite ga na poklopac kutije od kreme za ruke, na koji ste prethodno naneli sloj lepka. Srce od glinamola u ovom trenutku ima oštre ivice, pa bi to trebalo zaobliti. Mokrim prstom lepo oblikujte ivice, kako bi lepše izgledalo.

Uobličavanjem ivica će biti zamrljan ostatak kutije. Uzmite parče krpice ili salvete i očistite višak glinamola sa kutije.

Četkicom naneti crvenu boju na srce od glinamola.

Treba još samo sačekati da se boja osuši i poklon je gotov!

Autor članka: Svetlana Bulajić

3 comments to POKLON – KUTIJA SA SRCEM

 • Jelena

  Evo jedne zanimljive ideje za 8.mart.
  NARUKVICA- Potrebna je jedna konzerva od tunjevine ili pastete,otvoriti je sa obe strane,oprati i PAZLJIVO obraditi ivice da ne bi doslo do povredjivanja.Izmeriti obod valjka(unutrasnjost)i zalepiti neki materijal(najbolje komad koze).Spoljasnjost deca mogu ukrasavati po zelji(bojiti,ukrasavati sa kanapom-spiralno lepiti,lepiti sljokice,perlice,dugmice…)Mogu se kombinovati razni materijali i tehnike, a verujte izgleda veoma efektno! 😀

 • osim srca moze se na cepu od gline naoraviti i neka druga figura npr. krug sa ocima i ustima,zvijezdica…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>