GOLUBOVI OD PAPIRA

U prvim godinama života intenzivno se menja detetov odnos prema sebi i svetu koji ga okružuje. golubovi

Svest o sopstvenom izgledu je jedno od prvih saznanja koje stiče u ranom uzrastu. U tome mu treba pomoći kroz razne igre i aktivnosti. Najpogodnije za ovu svrhu je korišćenje dlanova za ostavljanje tragova.

Deca najmlađeg uzrasta (3 godine) najčešće ne mogu sama da opcrtaju dlan, pa im u tome treba pružiti pomoć. Ova aktivnost je deci vrlo interesantna i pruža brojne druge mogućnosti.

Ako se iskombinuje sa gužvanjem papira, (tehnika gužvanja je obrađena u članku Polje suncokreta), na lak i jednostavan način dobijamo goluba od papira.

Materijal potreban za rad je:

  • papir
  • olovka
  • makaze
  • heftalica

Dlanove opcrtati i iseći, kao na slici.

materijal za rad telo goluba

Da bi nastalo telo goluba, dovoljno je gužvanje ili uvrtanje papira.

isečeni dlanovi golubovi

Isečene dlanove zaheftati na sredini gužvanog papira i golub može da poleti.

Uključivanje roditelja u ovu aktivnost izuzetno raduje dete. Posebno će mu biti zanimljivo ako svi članovi porodice iscrtaju svoje šake. To će mu omogućiti da uoči razlike i sličnosti među članovima svoje porodice.

Uz malo mašte može se napraviti porodica ptica što dalje otvara mogućnost da se razgovara o odnosima i u životinjskom svetu.

Autor članka: Svetlana Bulajić

7 comments to GOLUBOVI OD PAPIRA

  • Marina

    Imate kreativne ideje, svaka čast!!!
    Stvarno je teško napraviti likovnu aktivnost sa decom uzrasta 2 ili 3 godine, ali ovo je stvarno odlično! Samo napred !

  • nikolina

    Sutra mi dolazi sestricina, jedva cekam da isprobamo

  • Svetlana

    Marina, hvala na čestitkama i lepim željama.
    Nikolina, nadam se da ćete sestričina i ti uživati. Javi kako je prošlo!!

  • Sanja

    Sinoc kad je moja Mia otisla na spavanjac, ja sam lutala po raznim sajtovima trazeci konkurs za posao, a onda uhvatila sebe kako nocima i danima malo vremena posvecujem detetu i potrazila nesto o kreativnosti ….Srecna sam sto sam vas nasla, i vec danas sam posle posla sela sa njom i pocele smo da se igramo sa papirom…bilo nam je fenomenalno, a ja se nisam osecala kao sebicna i mama od karijere i samo karijere.Hvala sto postojite

  • Svetlana

    Draga Sanja, nadam se da ćete što pre naći posao koji Vam odgovara. A što se nas tiče, trudićemo se da i dalje objavljujemo korisne ideje za rad sa decom.
    Pozdrav!!!

  • selma

    Jeli ti izmišljaš ovako lepe stvari Svetlana?
    Možeš li staviti još sličnih čestitki sa srcima?
    Koliko češto stavljaš nešto na ovaj sajt?

  • Svetlana

    Poštovana Selma,
    Svakako će biti još zanimljivih čestitki. Novi postovi se postavljaju dosta često, zavisno od aktuelnih tema i događanja. Biće mi drago ako nastaviš da nas pratiš, sigurno ćeš naći još nešto tebi interesantno.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>